utorak, 22. novembar 2022 / 28. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Adžem: “Osmorka” je u želji za vlašću spremna većinski, bošnjački narod, staviti u vazalski odnos

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Dževad Adžem (DF) komentirajući situaciju nakon izbora u našoj zemlji, naglašava da, po njegovom mišljenju, “Osmorka” u želji za vlasti je spremna većinski, bošnjački narod, staviti u vazalski odnos.

– Generalno ja za “Osmorku” mogu da kažem jednu stvar, bez obzira kako će me ko shvatiti, “Osmorka” u želji za vlašću je spremna većinski, bošnjački narod, staviti u takav vazalski odnos, koji se i u ovom trenutku, vidjeli smo iz one grupacije, dogovora HDZ-a i SNSD-a, ne pita ništa! Politički biološka većina u ovoj državi ne odlučuje ni o čemu! Štaviše trasiran joj je put prema potpunoj marginalizaciji, rekao je Adžem za portal Faktor.ba.

Tako da izgleda bolesno to potčinjavanje HDZ-u Elmedina Konakovića (NiP), ćutanje Nermina Nikšića (SDP), nerazumijevanje Edina Forte (Naša stranka). Pa u suštini, vi se potčinjavate čovjeku koji je Bošnjake u periodu 1992-1995 držao u logorima i govorite najružnije stvari – poručio je Adžem i dodao:

– Ja ne opravdavam, iskreno rečeno, nikakve pljačke, kriminal, korupciju… Ali evo reći ću jednu rečenicu, smatram da Bošnjaci moraju imati jaku bošnjačku stranku. U suprotnom, ono što se sprema Bošnjacima je politički nestanak, a nakon toga ko zna, jer ćemo biti dovedeni u situaciju da se borimo za goli opstanak.

(Faktor.ba)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA