SAFF

Al-Qassam: Uništeno više od 1.100 izraelskih vozila od početka agresije na Gazu

Facebook
Twitter
WhatsApp

Brigade Al-Qassam, vojno krilo Hamasa, saopćile su da je od početka rata u Pojasu Gaze uništeno više od 1.108 izraelskih vozila raketama Yassin 105, što je rezultiralo ubijanjem i ranjavanjem velikog broja izraelskih oficira i vojnika. Među uništenim vozilima su: 962 tenka, 55 transportera, 74 buldožera, 3 bagera i 14 vojnih vozila, prema saopćenju.

Al-Qassam je, također, objavio da je nekoliko izraelskih vojnika ubijeno nakon što je “cionistička avijacija uništila njihova vozila zbog nemogućnosti spasilačkih snaga da ih izvuku”.

Saopćeno je i to da su se borci Al-Qassama sukobili sa izraelskim snagama na industrijskoj raskrsnici u Gazi, gdje su neke od njih ubili, a neke ranili. U saopćenju je navedeno da su gađali tenk Merkava 4 raketom Yassin 105.

Brigade Al-Quds, vojno krilo pokreta Islamski džihad, objavile su da su vođenom raketom kalibra 107 gađale skup izraelskih vojnika u Pojasu Gaze. Prenosile su scene najistaknutijih operacija koje su izveli njeni borci tokom mjeseca januara.

S druge strane, izraelska vojska je saopćila da je u borbama u Pojasu Gaze tokom protekla 24 sata povrijeđeno 12 vojnika. Prema podacima izraelske vojske, 2.840 oficira i vojnika je ranjeno od početka rata 7. oktobra, a 1.314 od početka kopnenog napada 27. oktobra. Izraelska vojska je, također, objavila da je 347 oficira i vojnika još na liječenju, a 25 je u teškom stanju.

Al Jazeera Balkans

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA