SAFF

Što je više dobročinstva prema roditeljima, to je više uspjeha u životu

Facebook
Twitter
WhatsApp

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Što se više udjeljuje sadaka, to se više povećava opskrba, što je više skrušenosti u namazu, sreća je sve veća, što je više dobročinstva prema roditeljima, to je više uspjeha u životu. Gospodaru naš, učini nas od onih koji će sijati dobro na dunjaluka, a požnjeti njegove plodove na Ahiretu.

– Ne strahuj od bilo čega prije nego što se desi. Odvrati svoje misli i strahove od nevidljivog (gajb), jer je to u Allahovom znanju, i znaj da kada se na vjernika spusti iskušenje i nedaća, sa njom se spušta i Allahova dobrota. Stoga budi strpljiv i ne upropaštavaj samog sebe, jer ti imaš Svemoćnog i Sveznajućeg Gospodara, Kojeg ne obuzima ni drijemež ni san, pa budi smiren i pouzdaj se u Allaha.

– Četvorica su sretnici: Onaj ko napusti dunjaluk prije nego što dunjaluk napusti njega, onaj ko čini dobročinstvo roditeljima prije nego što ga roditelji ostave i odu sa dunjaluka, onaj ko stekne Allahovo zadovoljstvo prije nego što Ga sretne na Sudnjem danu i onaj kome Allah podari lijep zavšetak dunjalučkog života.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA