Aleksandar Vučić:”Ne dirajte građane islamske vjere u Srbiji”

3494

Srbija najoštrije osuđuje teroristički akt i strašni zločin koji se dogodio u Parizu, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom napada na francuski satirični magazin u kojem je stradalo 12 novinara.
Vučić je, odgovarajući na novinarska pitanja na konferenciji za novinare poslije sjednice Predsjedništva SNS-a rekao da Srbija želi punu političku stabilnost u zemlji u kojoj živi više od pola miliona muslimana koje svi mi ovde jednako poštujemo.
„Usijanim glavama poručujemo da ne donose bilo kakve zaključke i akcije protiv građana islamske vere u Srbiji”, kazao je premijer i najavio da će poslije posjete Kosovu i Metohiji posjetiti Novi Pazar, Tutin i Sjenicu.
„Hoću da razgovaram sa bošnjačkim muslimanskim prvacima. Hoću da vidim kako da prevazilazimo tešku ekonomsku krizu i uspostavimo stabilnost zemlje i uveren sam da ćemo uz njihovu podršku tu stabilnost umeti da sačuvamo”, kazao je Vučić.
Odgovarajući na pitanje novinara da li Srbiji prijeti opasnost od terorizma, Vučić je rekao da bezbjednosne službe u Srbiji znaju sve o ljudima koji su ratovali u Siriji i Ukrajini. Sva ta lica, kazao je, su „pod kontrolom iako su mnoga od njih opasna”.
„Ali oni su pod budnim okom nadležnih organa države i bezbednosnih službi Srbije”, kazao je premijer Srbije.