Ante Prkačin: Bošnjaci se dovode u stanje da protiv sebe imaju dva kršćanska naroda

594

Ante Prkačin, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, govorio je u ime Kluba zastupnika DP-a.

“Premijer nam je podnosio Izvješće o radu Vlade. Spomenuo sam jedan značajan detalj koji često puta ovdje spomenem. Milorada Pupovca ovdje nema… Dakle, jedan neprecizan odnos hrvatske politike prema srpsko-hrvatskoj politici. Hrvatski Srbi su privilegirani, previše im se pažnje posvećuje”, započeo je i nastavio:

“A bosanskim Srbima koji su nam neusporedivo značajniji ne posvećuje se dovoljno pažnje. Meni je potpuno normalno da se prema srbijanskim Srbima zauzme čvršći stav, posebno da se prozove njihovo destruktivno djelovanje u Crnoj Gori predvođeno Srpskom pravoslavnom crkvom”, prenosi Direktno.hr.

Odnos Srba i Hrvata u BiH je, kaže, na čistijoj platformi nego je ikada igdje bio.

“Znate li zbog čega je tako? Zbog nepoznavanja prilika u BiH od strane međunarodne zajednice i zbog jednog potpuno pogrešnog ponašanja bošnjačkih, moram lijep izraz izabrati da ih ne uvrijedim, nacionalista koji ne razumiju stanje u svom okruženju. Dovesti sebe u stanje da protiv sebe imaju dva kršćanska naroda, to je kao da im je netko navukao luđačku košulju”, govori pa nastavlja:

“U čemu je bit problema u BiH? Bošnjačka strana priča o građanskoj državi… U jednoj takvoj državi insistirati na ovoj građanskoj logici, može samo jedna potpuno neupućena krivo navedena međunarodna zajednica i jedni romantizirani Bošnjaci koji, zapravo, čine neusporedivo veću štetu svome narodu, nego su to činili na početku rata. Navlače si luđačku košulju sukoba s dva kršćanska naroda pričajući priče o nekakvom ratu…”, zaključio je Prkačin.