četvrtak, 17. novembar 2022 / 23. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Asocijacija mladih SDA: Boška Ćavar je paradigma lažnog građanskog opredjeljenja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA) oglasila se saopćenjem povodom izjave vijećnice Gradskog vijeća Mostara i donedavne članice Naše stranke Boške Ćavar.

– Izjava vijećnice Gradskog vijeća Grada Mostara i donedavne članice Naše stranke Boške Ćavar kako “selam i merhaba nisu pozdravi u Bosni i Hercegovini”, poruka je Bošnjacima da muslimanski pozdravi nisu dobro došli, te da nakon bolnog iskustva genocida i presuđenog udruženog zločinačkog poduhvata i dalje postoje oni koji većinski muslimanski narod Bošnjake, njihovu vjeru, tradiciju i simbole, ne smatraju dobrodošlim i ravnopravnim s drugim narodima u BiH.

Posebno zabrinjava to što uvredljive antimuslimanske stavove bez imalo zadrške plasiraju funkcioneri i članovi političkih stranaka koje se deklarativno zalažu za ravnopravnost svih građana BiH, a svako malo im zasmeta muslimanski poziv na molitvu, muslimanski pozdrav, ali i državna obilježja BiH.

Rukovodstvo i članstvo Asocijacije mladih SDA BiH zalažu se za građansku BiH, u kojoj će svi ljudi imati jednake slobode i prava, prava koja neće zavisiti od vjere, nacije ili političkog opredjeljenja, onako kako je tu viziju tumačio rahmetli Alija Izetbegović:

– Važno je čemu učite narod, mržnji ili suživotu. Zato mi otvorenog srca prihvatamo sve bosanske pozdrave: es-selamu alejkum, merhaba, hvaljen Isus, pomoz’ Bog, smrt fašizmu, i naravno onaj koji vole svi bh. patrioti: pozdrav Domovini! A gospođu Bošku Ćavar, koja je uspjela da zavara Mostarce lažnim građanskim opredjeljenjem, pozdravljamo također bosanskim pozdravima: Allahimanet i zbogom – navodi se u saopćenju Asocijacije mladih SDA BiH.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA