SAFF

Asocijacija mladih SDA: Boška Ćavar je paradigma lažnog građanskog opredjeljenja

Facebook
Twitter
WhatsApp

Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA) oglasila se saopćenjem povodom izjave vijećnice Gradskog vijeća Mostara i donedavne članice Naše stranke Boške Ćavar.

– Izjava vijećnice Gradskog vijeća Grada Mostara i donedavne članice Naše stranke Boške Ćavar kako “selam i merhaba nisu pozdravi u Bosni i Hercegovini”, poruka je Bošnjacima da muslimanski pozdravi nisu dobro došli, te da nakon bolnog iskustva genocida i presuđenog udruženog zločinačkog poduhvata i dalje postoje oni koji većinski muslimanski narod Bošnjake, njihovu vjeru, tradiciju i simbole, ne smatraju dobrodošlim i ravnopravnim s drugim narodima u BiH.

Posebno zabrinjava to što uvredljive antimuslimanske stavove bez imalo zadrške plasiraju funkcioneri i članovi političkih stranaka koje se deklarativno zalažu za ravnopravnost svih građana BiH, a svako malo im zasmeta muslimanski poziv na molitvu, muslimanski pozdrav, ali i državna obilježja BiH.

Rukovodstvo i članstvo Asocijacije mladih SDA BiH zalažu se za građansku BiH, u kojoj će svi ljudi imati jednake slobode i prava, prava koja neće zavisiti od vjere, nacije ili političkog opredjeljenja, onako kako je tu viziju tumačio rahmetli Alija Izetbegović:

– Važno je čemu učite narod, mržnji ili suživotu. Zato mi otvorenog srca prihvatamo sve bosanske pozdrave: es-selamu alejkum, merhaba, hvaljen Isus, pomoz’ Bog, smrt fašizmu, i naravno onaj koji vole svi bh. patrioti: pozdrav Domovini! A gospođu Bošku Ćavar, koja je uspjela da zavara Mostarce lažnim građanskim opredjeljenjem, pozdravljamo također bosanskim pozdravima: Allahimanet i zbogom – navodi se u saopćenju Asocijacije mladih SDA BiH.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA