Azem Vlasi optužio Dritana Abazovića da je plaćenik

700

Sam susret delegacija Kosova i Srbije u Washingtonu bio je značajan događaj, rečeno je uoči redovne sesije Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 u nedjelju.

O temi “Hegemonizmi i nužnost stvaranja osovine mira na Balkanu”, u online formatu govorio je političar i publicista Azem Vllasi. On se osvrnuo i na situaciju u Crnoj Gori nakon parlamentarnih izbora, te prokomentarisao poziciju Dritana Abazovića.

Ističe da te snage, još od vremena Slobodana Miloševića, uvijek nađu nekog “plaćenika” iz drugih naroda, u ovom slučaju Albanca.

“Albanci mi pričaju, a svi svakog znaju, da je taj Abazović (Dritan, lider URA-e op.a.) od nekog crnogorskog tajkuna koji je pobjegao iz zemlje dobio velike pare da se prikloni kleronacionalističkoj teokratskoj struji koja hoće da skrene Crnu Goru sa evropskog puta, da je obesmisli kao državu i pretvori je u provinciju Srbije ili guverniju Rusije. Ali, takve sitne figure obično završavaju na smetljištu historije i to u kanti za smeće svog naroda protiv čijih interesa rade”, kazao je Vlasi.