Bakir Hadžiomerović je novi direktor Javnog preduzeća Sarajevo

231

Bakir Hadžiomerović je novi direktor Javnog preduzeća Sarajevo. Ovu informaciju je potvrdio sam Hadžiomerović. Riječ je o preduzeću koje je u vlasništvu Grada Sarajeva.

Njegovom imenovanju na ovu funkciju protivila se gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić (SDP). To je ukazala i na sjednici Kantonalnog odbora ove stranke.
Međutim, Nadzorni odbor ovog preduzeća, koji donosi konačnu odluku, je odlučio da Hadžiomerović bude direktor, prenosi Klix.ba.

Ovo preduzeće upravlja Sarajevskom žičarom, Vijećnicom i Bijelom tabijom. Na ovaj način potvrđeno je pisanje Faktora iz juna da će Hadžiomerović biti izabran za direktora Javnog preduzeća Sarajevo, a Dino Mustafić za direktora Narodnog pozorišta Sarajevo.

Podsjetimo, Hadžiomerović je bio dugogodišnji novinar Federalne televizije. Bio je voditelj i urednik političkih magazina “60 minuta”, koji je emitiran na FTV-u.

Na Općim izborima 2014. godine bio je SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, a završio je kao četvrtoplasirani sa 75.300 glasova.