SAFF

Begić o “LJUBAVI” SDP-a i HDZ-a: “Maske su pale, sada je jasno da je SDP za rasistički koncept!”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Nakon što je danas u Konjicu obznanjeno da DF neće biti u partnerstvu sa Osmorkom niti na jednom nivou vlasti jer su Nikšić i društvo sebi za partnera izabrali HDZ, počele su stizati reakcije iz Demokratske fronte.

Osmorkin izbor prvi je komentarisao Zlatan Begić, državni parlamentarac i potpredsjednik DF-a. Begić je poručio da su maske konačno pale, kako kod SDP-a tako i kod HDZ-a.

Begićevu rekaciju prenosimo u cjelosti:

“I tako to SDP, neće sa SDA i DF-om u državni blok u vrijeme najvećih blokada i udara na BiH (iako su stalno pozivani!), neće ni sa samim DF-om, ali HDZ im je, kako se pokazalo (a i kazalo!) – ljubav.

Ljubav je obostrana – kako to izjavi Čović.

Samo, ne znam šta članstvo i glasači ove stranke misle o potezima svog rukovodstva?!

Nekada je bilo mislećih ljudi tamo koji ne bi pristali da budu ljubav i cvijeće HDZ-a i Dragana Čovića.

Ipak, dobro je da su maske konačno popadale, da se jasno zna ko je na kojoj strani! I jako je dobro što se pokazalo da je rasistički koncept nazvan ‘legitimno predstavljanje’, koji nikada nije imao uporište u demokratskim standardima pravne i teorijske naravi, potpuna prevara koja je perfidno poslužila za nedemokratsko osvajanje pozicija moći putem Šmitovih aparthejd odluka u korist HDZ-a.

Ovaj izmišljeni koncept upravo je potpuno poništen potezima samog Dragana Čovića i HDZ-a, što je jako dobro za buduće procese u BiH! Kako jednom napisah, nije gotovo, tek je počelo, drugarice i drugovi…”, poručio je Begić.

FOTO: Sličan stav ima i Mahir Mešalić

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA