SAFF

“Bosanski dritani su nasljednici Fikreta Abdića,on je govorio – ‘Hoću sa Karadžićem, neću sa Alijom’!” (VIDEO)

Facebook
Twitter
WhatsApp

U emisiji “Aktuelno” BIR televizije o postizbornoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini govorio je Reuf Bajrović, potpredsjednik Američko-evropske alijanse.

Nametanje izbornog zakona od strane Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (BiH) Christiana Schmidta Bajrović je nazvao islamofobičnom, te odlukom koja od većine pravi manjinu.

“Mi smo u situaciji gdje, zahvaljujući Schmidtovoj odluci, katolička manjina upravlja muslimansko-ateističko-komunističkom većinom – upozorio je Bajrović, dodajući da ta odluka dokida smisao izbora.

Smatra da su zapadne sile promijenile svoju politiku u pravcu politike iz perioda 1992-1995. godine, te da se u ovom trenutku direktno stavio na stranu Dragana Čovića.

“U Sarajevu sada imamo ljude koji su toliko ostrašćeni, i toliko su im oči gladne vlasti, da su spremni da idu i s ljudima koji su neosporni dušmani Bosne i Hercegovine!”, ističe Bajrović.

Ukazao je na slabosti diplomatskog djelovanja probosanskih snaga, te da tradicionalna diplomatija nije dovoljna.

“Mi smo sebi dozvolili da, kao narod koji je uz Jevreje jedini nehrišćanski narod na ovom kontinentu (…) da odbijemo preuzeti odgovornost za svoju sudbinu. Nedovoljno smo aktivni, nedovoljno smo glasni, spremi smo sarađivati s ljudima koji nam žele zlo. Ne držimo se dovoljno svojih principa i dozvoljavamo da se ljude koji u naše ime govore naziva radikalima i kritikuje bez odbrane, jednostavno jer je to najugodnija pozicija tzv. neutralnog posmatrača”, istakao je, između ostalog, analitičar Reuf Bajrović.

Cijeli intervju pogledajte u video prilogu:

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA