Čedomir Jovanović: Rusi stoje iza Nikolića i njegove kandidature!

702

U prethodnih pet godina, Nikolić je bio oslonac ruskih interesa u zemlji i neko ko je svojim ponašanjem bio prepreka ne za Vučića, nego za čitavo društvo kazao je lider LDP.

Nikolić ima pravo da se kandiduje za predsjednika Srbije, samo bi bilo pošteno da, za razliku od većine kandidata koji su to prije njega uradili, kaže koji su motivi uticali na tu odluku i šta je cilj njegove kandidature? – pita se Čedomir Jovanović u intervjuu za Fonet.

– Jasno je da se on na taj korak odlučio, prije svega, nezadovoljan činjenicom da je ostao bez Vučićeve podrške i podrške stranke koju je zajedno sa Vučićem pravio, ali je meni mnogo važnije ono na šta sam ukazivao sve vrijeme i za šta nije bilo dovoljno sluha u zemlji – krugovi koji su takođe uticali na Nikolića, mislim presudno. Prije svega, oslonac za ovakvu odluku vidim u Moskvi, u činjenici da nikada do sada predsjednik Srbije nije biran bez velikog uticaja Moskve na taj izbor, čak i 2000. godine nije bilo moguće da Koštunica stupi formalno na dužnost predsjednika prije nego što je u Beograd došao Lavrov i tako nešto omogućio – kazao je Jovanović.