utorak, 5. decembar 2023 / 21. džumade-l-ula 1445

SAFF

Čović poziva na masovan izlazak na izbore, pominje i krv!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Uoči predstojećih izbora u Bosni i Hercegovini zagrebački Večernji list je objavio intervju sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a. Ističu da su ovi izbori od posebnoga značaja za Hrvate, naročito borba za Dom naroda gdje HDZ čini sve da dođe u priliku blokiranja procesa u Federaciji BiH kao što je radio protekle četiri godine.

U toj borbi Hrvati su se na ovim izborima ujedinili kao nikada ranije. Stranke okupljene oko HNS-a podržale su kandidaturu Borjane Krišto za mjesto hrvatskoga člana Predsjedništva BiH, a zajedništvo je iskazano i u izbornoj utrci za parlamente svugdje gdje Hrvatima prijeti preglasavanje. Naravno, pored navedenog ujedinjenja, HDZ i stranke okupljene oko njega će dati sve od sebe da ukradu što više glasova. Čović posebno naglašava borbu za srednju Bosnu.

“Najave vodećih bošnjačkih lidera o preglasavanju shvaćamo krajnje ozbiljno, pogotovo u srednjoj Bosni koja je naš ponos. Ono što oni trebaju ozbiljno shvatiti jest to da ćemo mi odgovoriti kao nikada prije na takve razarajuće politike protiv našega naroda i naše države. Samo plebiscitarnim i masovnim izlaskom na izbore u ovu nedjelju možemo zaustaviti otimanje prava koja pripadaju Hrvatima. Razgovarao sam s braniteljskom populacijom i vidim ogorčenost zbog nezahvalnosti velikog dijela bošnjačke javnosti kada je u pitanju gledanje na povijest, pogotovo na ulogu HVO-a u obrani i oslobođenju Bosne i Hercegovine. Svakodnevno huškanje na Hrvate, dirigirano rušenje simbola i zastava, kao nedavno u Varešu i kod Tešnja, kao izraz političke netolerancije, ali i orkestrirani prosvjedi u Sarajevu svjedoče da bi neki željeli Bosnu i Hercegovinu bez Hrvata. Mi im poručujemo da im to neće proći i da se ne odlučuju na takve korake ako misle dobro ovoj državi koja je u potpunosti oslonjena na jednakopravnost triju konstitutivnih naroda”, poručuje Čović.
Hajd što govori o potrebu hrvatskog jedinstva na izborima, ali tvrditi da su branitelji HVO uvrijeđeni jer su im Bošnjaci nezahvalni za odbranu Bosne i Hercegovine je najgori oblik licemjerstva.

Na kraju Čović govori da će Hrvati izaći sve do jednog na izbore, a što ukazuje da će učiniti sve da pokradu glasove.

“Moja molba svima nama jest da u nedjelju pokažemo snagu i moć našeg hrvatskog naroda. To ćemo i učiniti plebiscitarnim izlaskom kojim ćemo obraniti naša prava i državu. Time ćemo demotivirati sve one koji sanjaju san o dominaciji nad našim nepokolebljivim hrvatskim narodom. Ovo je i naša država. Hrvatska krv se prolijevala za nju i hrvatske su majke za nju lile suze. Nećemo je prepustiti nikome. Ovi su izbori više od samo izbora. Ovi su izbori povijest. Stoga, vratimo zajedništvom ono što je naše i što nam oduvijek pripada. Ustrajno do pobjede”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA