Čović s Vučićem u Beogradu razgovarao o sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda

768

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović razgovarao je danas u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprijeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u regiji.

Čović je informirao predsjednika Vučića o važnosti održavanja stabilnosti u regiji, s posebnim naglaskom na razdoblje nakon Općih izbora u BiH u oktobru.
Također je upoznao svog sugovornika o inicijativi Predsjedništva BiH za skorim organiziranjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja sa predsjednicima susjednih zemalja, Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore, koji su također potpisnici Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji.

Razgovarano je također i o zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao i pozitivnim rezultatima ovogodišnjeg Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, na kojem je Srbija bila zemlja-partner.

Na kraju susreta Vučić je još jednom istaknuo podršku Srbije unaprjeđenju odnosa, teritorijalnom integritetu BiH, te posebno saradnji sva tri naroda.