SAFF

Čović treba staviti pod kontrolu ustašku mladež u Hercegovini, a ne baviti se jedinstvom Bošnjaka

Facebook
Twitter
WhatsApp

-Sama činjenica da su već treći put u Čitluku napadnuti objekti, a samim time i ljudi, jasno nam govori da je dolje i dalje za Bošnjake situacija neodrživa, kazao je za novinsku agenciju Patria, Salko Sokolović, državni zastupnik SDA i bivši predsjednik KO SDA HNK-a, komentirajući napad na tri kuće bošnjačkih povratnika koji se dogodio 3. oktobra.

Sokolović, koji već 20 godina vodi žestoku borbu za prava Bošnjaka u HNK-a, i koji slovi za najboljeg poznavaoca političkih prilika i odnosa na tom prostoru, pojašnjava dalje da se na ovaj način šalju poruke Bošnjacima.

-Hrvati su svoju većinu i dominaciju na čitavom prostoru Hercegovine, Čitluk, Čapljina, Prozor, Stolac, dio Mostara…postigli etničkim čišćenjem Bošnjaka, a sada im ovakvim napadima šalju poruku „ovdje niste dobro došli“, veli Sokolović.

Oni koji su se i vratili, nastavlja on, na jedan drugačiji način sada se maltretiraju, i pokušava ih se ponovo otjerati.

-Bošnjaci nemaju nikakvog utjecaja u organima vlasti niti u javnom životu općina kojima pripadaju.

Ovaj posljednji napad u Čitluku znak je Draganu Čoviću da bi on trebao staviti pod kontrolu radikalne Hrvate, a ne da se bavi navodnim ujedinjavanjem Bošnjaka. Bošnjaci će svoje jedinstvo postići i bez njega, poručuje Sokolović.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA