Crnogorci poručili Krivokapiću: Rok ti je 9. april da smijeniš Leposavića ili izlazimo na ulicu dok ne padne Vlada

577

Mi, građani, patriote svoje Crne Gore jedinog našeg doma, najoštrije osuđujemo izjavu ministra Leposavića, da u Sredbrenici nije bio genocid, saopštile su crnogorske patriote.

“Fašistička izjava Leposavića, nas Crnogorce ponižava i vrijeđa, vrijeđa jer Crnogorci su oduvijek bili antifašisti i slobodarski narod, koji je vazda čuvao sebe, pomagao druge i poštovao bol drugih. Tako da građanima Bosne i Hercegovine se izvinjavamo, svi mi časni Crnogorci i Crnogorke, zbog fašisoidne izjave sramotnog ministra Leposavića”, navodi se u saopštenju.

Pozvali su, kako kažu, “nazovi predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, da po hitnom postupku smijeni Leposavića i izvine se porodicama žrtava genocida u Srebrenici, kao i cjelokupnom bošnjačkom narodu”.

“Upozoravamo Krivokapića, ako, najdalje do 9. aprila ne smijeni Leposavića, mi Crnogorci od 10. aprila izlazimo na ulicu i nećemo se povući po cijenu života dok cjelokupna Vlada ne padne i Skupština skrati svoj mandat. Ako izađemo 10. aprila na ulicu, nema vraćanja kući dok Vlada ne padne i ne raspišu se novi parlamentarni izbori u Crnoj Gori. Krivokapiću, rok ti je 9. april 2021. godine”, zaključuju crnogorske patriote.