Demir Hodžić podijeli crnogorskim novinarima Kur'an i knjigu Tolstoja o Muhamedu alejhiselam

3945

Na konferenciji, kojoj su prisustvovali poslanici crnogorskog parlamenta Džavid Šabović i Azra Jasavić, kao i Ognjen Jovović iz Pokreta za neutralnost i mr Demir Hodžić, potpredsjednik Bošnjačko demokratske zajednice, izrečena j eosuda zločina u redakciji Charlie Hebdo. Pozvali su crnogorske medije da ubuduće ne koriste termine koji teroriste dovode u vezu sa Islamom.
“Najoštrije osuđujem čin koji se desio u Parizu. To ne samo da nije način, nego je to nešto što se u islamu ne propagira, naprotiv, to se najstrožije zabranjuje. Kada ovo kažem mislim na sijaset ajeta, gdje nas niko ne uči da ubijamo, već suprotno. Danas posebno kod novinara ovdje, koji su to čuli od novinara sa Zapada, često čujemo termin prorok Muhamed. Ja ne očekujem da poslanika Muhameda oslovljavate i doživljavate kao ja, ali u islamu, gdje se proricanje, gatanje, igranje strelicama najstrožije zabranjuje, nazvati poslanika te religije prorokom, ne samo da nije na mjestu, već je i uvreda”, kazao je poslanik Socijaldemokratske partije SDP Džavid Šabović
Na kraju konferencije Potpredsjednik BDZ u Crnoj Gori Mr. Demir Hodžić dijeli prijevod Kur'ana crnogorskim medijima. Uz to i knjigu Lav Tolstoj o Poslaniku sallallahu alejhi ve sellem podijelio prijevode Kur'ana i i knjigu Lav Tolstoj o Poslaniku sallallahu alejhi ve sellem.