SAFF

Direktor kosovske policije: Srbija sprema novi teroristički napad na Kosovo

Facebook
Twitter
WhatsApp

Direktor kosovske policije Gazmend Hoxha rekao je u intervjuu za RTK u srijedu da imaju informacije da se srpske kriminalne grupe pripremaju i obučavaju u srpskim vojnim kasarnama za još jedan napad na kosovsku policiju.

On je rekao da je Policija Kosova spremna i da ima kapacitet da efikasno reagira.

“To mogu biti grupe slične grupama u Banjskoj, možda u manjem broju, ali mogu biti profesionalnije pripremljene, mogu biti stručnjaci u određenim oblastima koji mogu napasti kosovsku policiju za svoje interese na sjeveru zemlje. Da li će biti invazije ili agresije Srbije na teritoriju Kosova, to je pitanje o kojem bi trebalo razgovarati na drugim nivoima. Mi, kao policija, imamo svoje kapacitete i profesionalna sredstva da odgovorimo na svaki napad ovih kriminalnih grupa”, rekao je on.

Komentirajući kretanje srbijanske vojske u blizini granice sa Kosovom, Hoxha je rekao da Vojska Srbije otvara puteve za “teroriste koji žele destabilizirati našu zemlju”.

“Uzbunili smo KFOR i bili smo u kontaktu sa KFOR-om u vezi njihovog prisustva [Vojske Srbije]. Posljednjih nekoliko nedjelja maksimalno smo se pripremili za eventualno angažiranje kriminalnih snaga ili akciju pojedinih grupa sigurnosnih institucija Srbije”, rekao je on.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA