Dodik: Guraju nas da živimo sa onima sa kojima nismo mogli živjeti u Jugoslaviji

1652

U samom finišu predizborne kampanje kandidat za člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik stigao je u Beograd, doduše u svojstvu predsjednika Republike Srpske, u službenu posjetu sa jednim povodom – da posjeti spomen-sobu “Kosmetske žrtve”.

Na skupu organizovanom u njegovu čast, Dodiku je uručena zahvalnica Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, a zahvalnicu je dobio i nekadašnji general i haški osuđenik Veselin Šljivančanin.

Počasni gost je priliku iskoristio da iznese svoje političke ideje jer, kako kaže, on ne krije da se zalaže za jedinstvo srpskog naroda.

“Danas nas ponovo guraju da živimo sa onima sa kojima nismo mogli da živimo u velikoj Jugoslaviji. I moramo da nađemo odgovore te vrste. Jedini odgovor je jačanje srpskog nacionalnog, političkog identiteta, na taj način možemo da gradimo naš suvereni nacionalni i državi prostor. Danas Srbi imaju dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku. Republika Srpska je tu i neće odustati od svoje državnosti, bez obzira koliko to bilo teško, u uslovima u kojima uvijek se nađu takozvani politički Srbi koji su spremni na neke druge koncepcije, na uvlačenje u neizvjesno, u unitarno uređenu centralističku Bosnu, u kojoj se gubi identitet srpskog naroda, stvaraju se neki građani”, kazao je Dodik u obraćanju medijima.