SAFF

Dodik i Vučić obišli jedinice Ratnog vazduhoplovstva pa poručili: Vojna moć Srbije važna za RS

Facebook
Twitter
WhatsApp

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik obišao je danas zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije u Batajnici.

Dodik je rekao da je divno svjedočiti sveopštem napretku Srbije – kako na ekonomskom i infrastrukturnom, tako i na bezbjednosnom i sigurnosnom planu.

On je rekao da se RS raduje svakom napretku Srbije, izrazivši zadovoljstvo što je danas pratio vježbu.
– Podržavamo i veoma smo zadovoljni napretkom koji Srbija pokazuje i veoma smo zagledani u Srbiju. Sve što Srbija uspijeva, to je nekako i naše – istakao je Dodik.

On je naglasio da je Srbija sposobna da brani svoje nebo i svoju teritoriju i da je u percepciji svakog čovjeka u Republici Srpskoj snaga vojne moći Srbije – snaga za RS.
– Mi perceptivno u Republici Srpskoj nemamo nikakvo povjerenje u nekakve strukture koje se razvijau u BiH. Mi smo zgurani u neku vještačku tvorevinu koja se zove Oružane snage BiH – rekao je Dodik.

Vučić je rekao da u složenim regionalnim okolnostima Srbija mora da se naoružava i modernizuje svoje borbena oruđa.
– Mi moramo kao jedina vojno neutralna zemlja da budemo još jači – rekao je on i najavio nabavku “Rafala”.
Vučić je najavio da će 12. aprila biti održana velika vojna vježba na Pešteru i rekao da će on i Dodik zajedno da prisustvuju promociji najnovijih dostignuća srpske namjenske industrije.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA