ponedjeljak, 21. novembar 2022 / 27. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Dodik koristi oslobađajuću presudu Naseru Oriću za novo huškanje Srba protiv BiH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Pozivam sve Srbe da napuste Tužilaštvo i Sud BiH i da dođu u institucije Republike Srpske i da se dogovorimo šta dalje raditi, izjavio je predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik.
Lider SNSD-a je istakao da se treba vratiti priča o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Pozivam na jedinstvo u Republici Srpskoj. Presuda Naseru Oriću je dokaz da u BiH nema kazni za zločince protiv Srba. Musliman sudi muslimanu. Sudija i predsjednik Vijeća je musliman i nisu mu bili dovoljni dokazi za presudu. Mnogi svjedoci su zastrašeni, a neki umrli pod sumnjvim okolnostima. Sudija Mulić ili kako se već zove je Bošnjak i musliman i on presuđuje Oriću koji je u ime džihadista ubio Srbe. Ovo je priča da rehabilitujemo priču o referendumu i odbijemo priču o Sudu i Tužilaštvu BiH. Ovo je nedopustivo. Ovo je prevršilo sva naša nezadovoljstva i pozvat ću sve važne ljude u RS. Ovo je tačka preko koje se neće moći preći. Sud i Tužilaštvo se solidarišu sa zločinima Nasera Orića“, mišljenja je Milorad Dodik.

Lider SNSD-a smatra da se vratila praksa “kadija te tuži, kadija ti sudi”.

Pozivam Srbe da napuste Tužilaštvo i Sud i da dođu u institucije RS i da se dogovorimo šta dalje raditi i da donesemo odluku da otkažemo legitimitet Sudu BiH i Tužilastvu BiH“, izjavio je Dodik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA