SAFF

Dodik: Novim zakonom tražimo svu imovinu, ako neko to ne želi odvojit ćemo RS

Facebook
Twitter
WhatsApp

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentirao je danas nakon sastanka vladajuće koalicije izmjene Krivičnog zakona RS-a, ali i najavio donošenje novog Zakona o imovini tog bh. entiteta te secesiju ukoliko se takvo nešto ne dozvoli.

“Većinska koalicija misli da je RS napadnuta po različitim osnovama gdje se želi dodatno osuditi srpski narod i RS”, smatra Dodik.

U vezi sa donesenom privremenom mjerom Ustavnog suda BiH kojom se suspendira primjena Zakona o imovini RS-a, Dodik je rekao:

“Nema ustavnog suda na svijetu koji donosi privremene mjere. Eto ga. Ovaj donosi, kakve privremene mjere? Ali to sve valja ako je protiv RS-a, ali neće moći. Moj zahtjev će sad biti, ne samo da ćemo obuhvatiti ovu, sad ćemo uraditi svu imovinu, sve ćemo vratiti u RS. Ako imovinu budete tražili razvalili ste BiH, mi nećemo o tome razgovarati na Vijeću ministara. Prije 15 godina je bilo pitanje perspektivne vojne imovine iz koje su izvukli svu imovinu. Nismo mi totalni kreteni. Odvojit ćemo Republiku Srpsku ako nam budete otimali imovinu, pa vi pričajte Dodik secesija. Ako je to pitanje uzmi ili ostavi, mi ćemo uzeti da bismo ostavili”, poručio je Dodik.

Istakao je predsjednik RS-a i kako BiH nikada neće biti u NATO-u.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA