SAFF

Dodik: RS nadrasla BiH i Bošnjake, mi ćemo tiho i polahko dovesti do RS-a kao države

Facebook
Twitter
WhatsApp

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je danas da bi “otimanje imovine od RS-a” značilo njen kraj, ali i kraj srpskog naroda na ovim prostorima, ali da se to neće dopustiti jer su “odluke Ustavnog suda BiH antiustavne i nemaju nikakvog smisla”.

“Neka pričaju o secesiji koliko god hoće – Republika Srpska neće biti u Bosni i Hercegovini ako se otima njena imovina”, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Dodik smatra da Bošnjaci imaju pravo da ne vole Republiku Srpsku, što i otvoreno govore kada kažu da je riječ o “manjem entitetu”, ali da je RS dovoljno velika, “nadrasla je i njih i BiH”.

“Zašto misle da mi treba da volimo BiH? Isto toliko ja ne uvažavam BiH koliko oni ne uvažavaju RS i to je neustavno ponašanje. Vratimo se na Ustav ako hoćete – ako nećete ovo neće ići nikuda”, ukazao je Dodik.

On je naveo da se pojavila i priča o nekoj novoj vlasti na nivou BiH i da će se promijeniti sve politike.

“Možda njihova, ali naša neće. Možemo se dogovarati. Kada dođete do ključnih pitanja kažu – šta će nam reći oni drugi u Sarajevu. Tako se ponašao i /Sulejman/ Tihić, /Zlatko/ Lagumdžija, /Haris/ Siljadžić i oni prethodni i ovi sada”, rekao je Dodik i naglasio da se “svi, bez obzira na politički spektar u Sarajevu, isto ponašaju kada dođe do ključnih pitanja”.

Dodik je naveo da ga ne interesuje šta će reći u Sarajevu, ali da je spreman na dogovor.

“Vi ste samo spremni na BiH sa jednim predsjednikom i reformom policije za koju do danas nisu odustali. Koliko god njih to ljutilo – mi živimo u Republici Srpskoj kao državi i to ćemo da nastavimo. Tiho, polahko ćemo dovesti to gdje treba”, istakao je Dodik.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA