petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Dodik tvrdi da ima kapacitet za formiranje nezavisne države

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gost prvog izdanja emisije „Reaktor“ iz studija UNA TV u Beogradu bio je novoizabrani predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Gostujući u emisiji Dodik je kazao da ima kapacitet za formiranje nezavisne države, i da će Republika Srpska “donijeti odluku o samostalnosti ukoliko ne dobije ulogu i poziciju koja je zapisana u Ustavu Bosne i Hercegovine i u Dejtonskom sporazumu”.

“Deset zemalja, šest sigurno, a za četiri verujemo, bi priznale Republiku Srpsku kada bi se otcjepila. Nije ni Kosovo u Ujedinjenim nacijama, pa ne moramo ni mi biti, možemo naći zemlju koja će nas zastupati”, rekao je Dodik ne želeći da otkriva koje su države u pitanju.

Prije toga govorio je o suštini srpske politike u Bosni i Hercegovini.
“Ja se trudim da vodim izvornu politiku srpskog naroda u Republici Srpskoj. Mi smo krenuli tamo u borbu za samostalnu državu pripojenu Srbiji. 92. godine ja sam bio poslanik na Palama kada sam 9. januara digao ruku za Republiku Srpsku koja ostaje u sastavu Srbije”.

Dodik je pred kamerama kazao da je napravio veliku grešku vjerujući strancima.

“Sad strancima ne vjerujem ništa. Sigurno neću ponoviti tu grešku. Nema tu dobrog. Ima tu i dobrih ljudi, postižem razumijevanje kod Orbana koji je zainteresovan za Balkan, ali kad vam dođe Njemac i kaže da ih ne zanima Republika Srpska, nego da žele samo Bosnu i Hercegovinu – ne možemo se složiti nikako, jer mi nećemo Bosnu i Hercegovinu”, poručio je Milorad Dodik.

Milorad Dodik izjavio je da u BiH postoje podjele koje su neizbježne i da je zato razgraničenje najbolja varijanta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA