SAFF

Dr. Zalihiću prijete, morao se zaštititi

Facebook
Twitter
WhatsApp

Bivši direktor Hitne pomoći Sarajevo Adem Zalihić objavio je zabrinjavajuće detalje radnji iza kulisa političkih moćnika u Sarajevu za koje javnost do sada nije imala priliku saznati.

“Rrazni diktatori i zulmćari kroz historiju, su preko različitih vrsta pritisaka držali ljude potlačenim, dajući im mrvice ovosvjetskih blagodati, istovremeno ih plašeći da će im te mrvice biti i uskraćene, ako im ne budu poslušni. To je danas vidljivo i u „trojkinoj republici sarajevo“ i to sam osjetio na svojoj koži – napisao je Zalihić u početku objave.

Naglašava da je mnogo puta vršen pritisak na njega kao direktora Hitne pomoći KS da zaposoli ljude preko štele, završi tendere mimo procedure i slične korupcijske aktivnosti, što je kako kaže kategorički odbijao.

‘JASNO MI JE STAVLJENO DO ZNANJA DA ĆU BITI SMIJENJEN’

Mito i korupcija nažalost sve više su prisutne, no, u posljednje vrijeme sve je više “otvorenosti” u namjerama određenih aktera. Zalihić je podsjetio da mu je jasno stavljeno do znanja da će biti smijenjen ako ne bude “kooperativan”.

Na njihovu žalost odbio sam saradnju, pa sam od strane Konakovića i njegove trojke nagrađen nelegalnom smjenom sa pozicije. I ne samo to, nakon smjene nastavljeno je čak i sa fizičkim nasiljem.

ZABRINUT ZA FIZIČKU SIGURNOST

Ne krije da je zabrinut za svoju fizičku sigurnost usljed ogromnih pritisaka koje je pretrpio i koje trpi te je i zaštitu obezbijedio.

Danas sam na poziv službenih organa davao  iskaz po pitanju fizičkog nasilja  koje sam pretrpio zbog te nesaradnje sa sarajevskim bosovima. Zato što nisam htio primiti mito i zaposliti određene ljude na pozicije koje ne zaslužuju, vršen je pritisak na mene od strane „velikih riba“  iz Sarajeva za što postoje eksplicitni dokazi, koji su prezentirani službenim organimma.

Istakao da je da će biti veliko iznenađenje za javnost kada vidi kakvim metodama zloupotrebe službenog položaja i trgovinom uticajem, se služe pojedini visoko cijenjeni funkcioneri iz Sarajeva .

Ali će im postati i sasvim jasno, kako je osmorka usjela u sebe aposorbirati pojedine članove. Mi se nećemo umoriti, mi se ne bojimo, mi smo slobodni ljudi!

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA