subota, 23. septembar 2023 / 8. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Dunović: Konaković sa manje osvojenih glasova zove DF u vlast, neki misle da su lideri time što dođu pred kameru

Facebook
Twitter
WhatsApp

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović govorio je sinoć za TVSA o formiranju vlasti i odlukama koje je nametnuo visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt.

Govoreći o koaliranju DF-a sa ostalima, Dunović je naglasio kako Demokratska fronta ne može imati programsku koaliciju sa HDZ-om, rekavši sljedeće:

– Kada govorimo o formiranju vlasti, ja moram reći da je meni malo čudno da se bombastično najavljuje većina u Federaciji, a još ne znamo po kojem modelu se popunjava Dom naroda, tu informaciju nema niko od političkih aktera – kazao je te dodao:

– Zaista će biti čudno funkcioniranje vlasti u kojoj će biti naprimjer više od osam stranaka, sa HDZ-om kao nezaobilaznim faktorom. DF je mogao imati programsku koaliciju sa HDZ-om, govorim o prethodnom periodu, samo u cilju sprečavanja njihovih namjera u ostvarivanju njihovih političkih ciljeva – rekao je Dunović.

Istakao je da DF još nije održao sjednicu predsjedništva stranke jer su čekali potvrdu rezultata izbora i zato što je član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio apelaciju Ustavnom sudu BiH o posljednjim nametnutim amandmanima na Ustav FBiH i izmjene Izbornog zakona koje je nametnuo visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt

– PDA nema ni jednu ruku u državnom parlamentu, Za nove generacije u Federalnom parlamentu, a dio su kao te neke većine. Pa onda predsjednik Naroda i pravde Dino Konaković sa 67.000 osvojenih glasova zove Demokratsku frontu koja ima 107.000 glasova. Malo su se zamijenili teze, neki ljudi misle da su lideri samim time što dođu na gostovanje i u kameru kažu da su oni fini, pošteni, da liderišu i tako dalje – istakao je Dunović.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA