SAFF

Gaza je čudo ovoga vremena

Facebook
Twitter
WhatsApp

Piše: Edhem Šerkavi / Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Gaza nas je naučila da se pravi vojnici i oficiri odgajaju na temeljima sure El-Enfal i na časovima učenja Kur'ana napamet, a ne na vojnim akademijama. Vidjeli smo vojnike Gaze bez savremenih vojnih uniformi, bez činova na ramenima i bez ordenja na grudima, ali su oni istinski generali, komandanti i specijalci.

Gaza nas je naučila da se može kad se hoće i da stvar nije vezana za sposobnosti već za volju. Kad postoji volja i odlučnost, onda se dešavaju čuda, a Gaza je, sa svojim ponosnim narodom i snagama otpora, čudo ovoga vremena.

Gaza nas je naučila da se od danas ne zavaravamo pravima djece, dok oni koji ih proklamiraju aplaudiraju ubijanju djece u Gazi. Naučila nas je također da ne dozvolimo bjelosvjetskim nitkovima da uđu u naše kuće s pričom o pravima žena, jer su šutili na ubijanje žena u Gazi. Njihova navodna borba i zalaganje za ljudska prava i prava žena su samo maske da bi uništili muslimansku porodicu, jer je to posljednja utvrda islama.

Gaza nas je naučila da se otrov može staviti u med. Oni koji su vrijeđali Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, pod izgovorom slobode izražavanja, ograničili su nam naloge i brisali naše postove kada smo iznosili svoja mišljenja braneći muslimane Gaze. A oni koji su pozivali na jedinstvenu, zajedničku (abrahamovsku), humanu, samilosnu vjeru, kada su vidjeli da cionisti kolju muslimane Gaze, odbacili su ogrtač ljudskosti i zaključili da je neophodno da pobiju muslimane pozivajući se na Talmud i iskrivljeno Jevanđelje. Stoga, glasno ponavljamo: vama vaša, a nama naša vjera!

Gaza nas je naučila da, kad god su mudžahidi uz svoj narod, i narod je uz njih. Djeca gaze su krvnički ubijana, ali su njihove porodice bile strpljive i govorile su: ”Otpor zahtjeva žrtvu!”

Njihove kuće su srušene, ali su oni rekli: ”Ponos ima visoku cijenu!”

Izloženi su stravičnom mučenju i uznemiravanju s ciljem da pobjegnu i ograde se od svojih snaga otpora, a onda u ratu – isto kao i u miru – mudžahidi su im stavili krune na glave koje su dostojne ljubljenja.

Gaza nas je naučila da krize skidaju maske i otkrivaju lica onakva kakva ona zaista jesu. Koliko je ramena, za koja smo mislili da se na njih može osloniti, pa se pokazalo da su to podlokane obale koje se pod najmanjim teretom sruše u provaliju.

Koliko je onih koji su bili hrabri na riječima, ali se pokazalo da su kukavice koje ne smiju ništa poduzeti da bi zaštitili svoju braću muslimane.

Koliko je učenjaka koje smo smatrali iskrenim i bogobojaznim, ali se pokazalo da su oni zapravo obični trgovci vjerom.

No, bolje je da su svi oni sada pokazali pravo lice – jer ovo je samo jedna runda -, nego da pobjegnu s bojnog polja kada dođe do odlučujuće bitke.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA