utorak, 9. august 2022 / 11. muharrem 1444

SAFF

I Nermin Nikšić se pridružio napadu na reisu-l-ulemu Kavazovića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Predsjednika SDP-a Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić uključio se u kampanju napada na reisa Huseina ef. Kavazovića. Nikšić u otvorenom pismu besramno optužuje reisa Kavazovića da pravi razliku među vjernicima.

“Nije mi drago da s Vama komuniciram na ovakav način putem otvorenog pisma. Ne znam jeste li primijetili i da li Vam je to uopće važno, ali nakon što ste mi vrlo jasno demonstrirali kako za Vas postoje “pravi i povlašteni” vjernici u odnosu na druge koji to po Vašem sudu nisu, naša komunikacija svela se na kurtoazne čestitke povodom praznika”.

U nastavku pisma Nikšić neprimjereno kritizira reisa za govor u Karićima.

“Nakon Vaših posljednih istupa smatram da nemam pravo da šutim ni kao građanin, a pogotovo ne kao predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Naime, iz Vaših javnih istupa postalo je jasno da će se ljetne aktivnosti Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ove godine zapravo svesti na akciju spašavanja “vojnika” Bakira. Naravno da imate pravo na svoje favorite i da ih možete podržavati, ali isto tako smatram da ne priliči da to radite kao vjerski poglavar.

Vaš govor na manifestaciji “Dani bosanske duhovnosti – Karići 2022” najbolje argumentira ovakve moje tvrdnje. U tom govoru ste podržali poziv Bakira Izetbegovića na prebrojavanje konstatacijom: “Jašta ćemo se nego prebrojavati.” Također, prozvali ste one “glasove koji kažu što nas to prebrojavaju”.

Jedan sam od onih koji je javno, jasno i glasno, imenom i prezimenom prozvao Bakira Izetbegovića zbog njegovog “brojačkog” ispada kojim je nanio nemjerljivu štetu svima onima koji promiču ideju Bosne i Hercegovine kao države tolerantnih ljudi upućenih jedni na druge, pa i bosanskih muslimana kao ponosnog, ali miroljubivog naroda”.

Ostatak pisma nećemo prenositi jer je skandalozan i veoma uvredljiv.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA