ponedjeljak, 27. juni 2022 / 28. zu-l-ka'de 1443

SAFF

Infantino zbog homoseksualaca zaprijetio Kataru: Ili svi ili nema Svjetskog prvenstva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Predsjednik Svjetske nogometne organizacije (FIFA) Gianni Infantino poručio je iz Dohe da Katar ne smije selektivno ukazivati gostoprimstvo navijačima tokom Svjetskog prvenstva te da bi im u suprotnom bila oduzeta organizacija Mundijala, prenosi Diario AS.

Katar je pod pritiskom organizacija za ljudska prava zbog toga što je u ovoj arapskoj državi zabranjena homoseksualnost te oni pripadnici spomenute zajednice koji planiraju put na Svjetsko prvenstvo strahuju za svoju sigurnost.

“Da Katar ne želi dočekati sve, ne bi onda ni bio organizator Svjetskog prvenstva, događaja koji okuplja sve ljude i nacije”, rekao je prvi čovjek FIFA-e svojim domaćinima u Dohi.

Infantino, stoga, vjeruje da će Mundijal proći bez problema.

“Ako Katar ne želi ukazati gostoprimstvo svakom, neće onda ni biti organizator Svjetskog prvenstva”, prilično jaku poruku je poslao prvi čovjek FIFA svojim domaćinima u Dohi.

Svi koji se spremaju na najveću nogometnu smotru trebaju znati važna pravila šta se u toj zemlji smije raditi, a što se ne smije.

Engleski Daily Star pozvao se na izvor iz tamošnje policije koji tvrdi da će kazne za prekršitelje biti vrlo visoke. Tako se do sedam godina zatvora može dobiti za seks izvan bračne zajednice, a i Fifa je upozorila da pravila vrijede za sve.

“Seks je praktički zabranjen svima osim supružnicima, a posebno seks za jednu noć i seks među istospolnom populacijom. U Kataru neće biti seksa za jednu noć, a neće biti ni tulumarenja. Svi će morati misliti na pravila ako ne žele završiti u zatvoru na duže vrijeme. Navijači koji dolaze posebno moraju imati na pameti ova pravila”, kazao je policijski izvor Daily Stara.

(Net.hr)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
PREPORUKA