SAFF

Ispraćen 15. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja „Da se nikad ne zaboravi“

Facebook
Twitter
WhatsApp

U organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Zagrebačke županije u spomen na žrtve srebreničkog genocida ispred Islamskog centra ispraćen je 15. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja pod nazivom „Da se nikad ne zaboravi“, javlja Anadolu Agency (AA).

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) u okviru programa već 15 godina zaredom organizira konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja “Da se nikad ne zaboravi” usmjeren prvenstveno prema mladim ljudima, srednjoškolcima i studentima koji u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima odaju počast žrtvama Srebrenice.

Predsjednik VBNMGZ-a Armin Hodžić istaknuo je na okupljanju prije polaska kako se ovaj konvoj održava po 15. put zbog svijesti i savjesti društva te čovječanstva općenito.

„Svjedoci smo da se povećava intenzitet negiranja genocida u Srebrenici na gotovo svakodnevnoj bazi. U akademskim krugovima tiskaju se određene knjige koje negiraju genocid, organiziraju se međunarodne komisije koje imaju za cilj utvrditi što se tamo dogodilo, koje za cilj imaju zamaskirati sve što se dogodilo u Srebrenici”, kazao je Hodžić.

Dodao je kao se genocid u Srebrenici nije „dogodio” već kako je sistemski planiran i sproveden uz svu potrebnu logistiku.

„Kada se vratite u svoj dom, apeliram na vas da prenesete što ste vidjeli, jer tek tada će ovaj konvoj postići svoj cilj”, poručio je Hodžić.

„Odlazak u Srebrenicu za mene je jedan mali hadž, svaki bi Bošnjak trebao barem jednom posjetiti Srebrenicu”, poručio je predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije Salih Uremović.

Konvoj će večeras stići u Tuzlu, gdje je za sudionike organizirano noćenje u Behram-begovoj medresi, a sutra će pristići u Memorijalni centar Potočari.

S obzirom na epidemiju COVID-19 i propisanih mjera, ove godine Konvoj “Da se nikad ne zaboravi” održan je sa simboličnih stotinjak sudionika u dva autobusa.

Konvoj se održava 15. i 16. listopada pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA