SAFF

Iz Udruženja žrtava poručili Željki Cvijanović: I vi ste dobrodošli u Sarajevo!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović smatra da u Sarajevu ima “više Azijata i drugih sa dalekih destinacija nego Srba koji su se tamo rodili, sticali imovinu i izdvajali za izgradnju tog grada, a onda bili protjerivani, ubijani, izbacivani sa radnih mjesta i stanova”.

– Koliko ih danas ima u FBiH, a to je na nivou statističke greške, najbolje pokazuje kako im je dobro u tom, tobože “slobodarskom”, ambijentu, gdje i dan – danas funkcioniše princip segregacije u obrazovnom sistemu – ocijenila je Cvijanović.

Ubrzo joj je stigao odgovor iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida, iz kojeg su joj poručili da je i ona dobrodošla u Sarajevo.

“Koliko Srba ima u Sarajevu, teško je prebrojati, ali to je manje bitan faktor. Bitno je da ih ima, kao što ima i Azijata – i neka ih, i Amerikanaca – i neka ih, i svi su dobrodošli u grad slobode.

I vi ste dobrodošli.

A kako nam se čini, Vi ste to dosta uvredljivo rekli, a nije prikladno, jer nam historija govori da smo svi iz tog dijela svijeta došli”, kaže se u saopštenju Udruženja žrtava i svjedoka genocida, koje potpisuje predsjednik Murat Tahirović.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA