SAFF

Izetbegović, Bajrović i Suljagić saslušavani su jer razbuđuju svoj narod!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Kada već ne može biti saslušavan zbog zloupotrebe službenog položaja, propasti banaka i povezanosti s narko – kartelima, Bakir Izetbegović predsjednik najveće političke stranke u BiH, saslušan je jer je govorio o oprezu koji moraju imati Bošnjaci, narod nad kojim je počinjen genocid.

Poruka je ovo Kantonalnog odbora SDA Sarajevo nakon nedavnih poziva iz SIPA-e i saslušavanja Izetbegovića, Reufa Bajrovića i Emira Suljagića.

“Namjeru da se taj narod zastraši i ušutka, te potpuno izopći iz svih važnih političkih procesa, potrebno je proširiti i na one koji nisu politički akteri, ali imaju snažan društveni utjecaj, pa su politički analitičar Reuf Bajrović i direktor Memorijalnog centra Emir Suljagić također proganjani”, dodaje se u saopćenju.

Dodaje se: “To postaje moguće nakon što Trojka sve važne poluge pravosudnog i sigurnosnog aparata, ‘hladno’ servira udruženim razbijačima države Bosne i Hercegovine, koji prihvataju i slijede susjedne hegemonističke politike”.

“Zato ta skandalozna saslušanja prolaze s nedovoljnom pažnjom i potpunim izostankom društvene reakcije. Tako se ovdašnja javnost anestezira i navikava na novu stvarnost, u kojoj su brutalni politički progoni, pravna
nesigurnost i nasilje, sudbina ponovo namijenjena Bošnjacima. Ako zbog govora o oprezu i odbrambenoj kulturi može biti saslušan Bakir Izetbegović, onda običan bosanski čovjek, o svojoj prošlosti i svom biološkom i
političkom opstanku, neće smjeti ni da misli”, zaključuju iz KO SDA Sarajevo.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA