Izetbegović: SDA neće dopustiti da Bošnjake predstavlja čovjek kojim se bave sudovi u Sarajevu i Prištini

3493

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović se na danas održanom svečanom skupu povodom 27. godišnjice postojanja stranke osvrnuo i na koalicijski odnos sa Savezom za bolju budućnost BiH.

zetbegović je konstatirao da lider SBB-a Fahrudin Radončić čini sve da oteža funkcioniranje koalicije, te da za to optužuje SDA.

– Nakon lokalnih izbora, kada mu je stranka doživjela izborni pad, ponovo je zaratio sa nama. Radončić po treći put kreće u kampanju za člana Predsjedništva BiH i SDA mu stoji na putu. SDA neće dopustiti da Bošnjake predstavlja čovjek kojim se bave sudovi u Sarajevu i Prištini, čovjek koji zavađa Bošnjake već deceniju i koji ih je optužio da su krivi za rat u BiH. Ovo zadnje je zaista neoprostivo. Za ovu izjavu je dobio čestitke Dodika, Krajišnika i Plavšićke. Radončićevi mediji već dvije decenije unose nemir i zabunu među Bošnjake, iskrivljujući istinu i napadajući svakog istaknutog pojedinca u našem narodu, pri tom dobro pazeći da se ne zamjere srpskim i hrvatskim liderima. Bošnjake mora predstavljati ugledna osoba koja liči na vlastiti narod, bliska sistemu vrijednosti kojeg naš narod baštini i SDA će 2018. ponovo ponuditi upravo takvog kandidata – kazao je predsjednik SDA.

Faktor