Izraelski novinar tvrdi: Pilot UAE je učestvovao u bombardovanju Gazze

1318

IslamBosna.ba– Izraelski novinar i vanredni profesor Edy Cohen tvrdi da je pilot Ujedinjenih Arapskih Emirata učestovovao u bombardovanju palestinskih ciljeva u Pojasu Gazze prije tri sedmice tokom treninga na izraelskim F-35 borbenim avionima.

Na svome Twitteru, Cohen je izazvao zamjenika šefa policije Dubaija i šefa opće sigurnosti Dubaija, generala Dahi Halfana da negira prisustvo pilota Emirata u izraelskim zračnim snagama tokom bombardovanja Pojasa Gazze prije tri sedmice.

Cohenova tvrdnja je došla nekoliko dana nakon što je general pozvao Arape da priznaju izraelsku stvarnost koja kako on kaže ‘ne želi ništa osim da uništi arapski svijet’.

Kao odgovor na objavu, Cohen je optužio Halfana da je učestvovao u ubistvu vođe Hamasa, Mahmuda Mabhuha, 2010. godine u Dubaiju.

Cohenove tvrdnje dolaze mjesec dana nakon što su izraelski mediji izvijestili o posjeti vojne delegacije Emirata okupiranim teritorijama. Kako izraelski mediji navode razgovaralo se o obuci pilota Emirata u izraelskim zračnim snagama na F-35 borbenim avionima.

IslamBosna.ba