subota, 30. septembar 2023 / 15. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Janusz Bugajski: „Rat je moguć na štetu BiH; Rusi i Dodik uvlače Vučića u rat!“

Facebook
Twitter
WhatsApp

Politički analitičar, publicist, predavač, osoba koja najduže, decenijama, analizira stanje u bivšoj Jugoslaviji, na Balkanu i BiH Janusz Bugajski iznio je u programu Face televizije šokantne tvrdnje.

„Bošnjaci moraju biti spremni i imati plan, Bošnjaci će najviše patiti; Ovo plutanje, status quo, može dovesti do rata; Pogledajte Armeniju i Azerbejdžan; Srbi pokušavaju uvući Hrvatsku u podjelu BiH na tri entiteta, ista igra koju su igrali Milošević i Tuđman“, tvrdi Bugajski te dodaje:

„Centar sukoba na Balkanu bi mogao biti u BiH, mogući nacionalistički sukobi paravojnih formacija; RS uvlači Hrvatsku u unutrašnju borbu u BiH kako bi se BiH podijelila! Rusi bi mogli instruirati Dodika, ali i uvući Vučića u rat! Pansrpski projekt uvlači Zagreb u panhrvatski projekat, panalbanski projekt od državnih vlasti još ne postoji; Srbija nije čist igrač, koketira s Kinom i Rusijom, Amerika pomno prati sve, to što su nesvrstani, vodi ih u propast; Srbija će se spotaći, u jednom trenutku morat će odlučiti: ili EU ili Rusija! Srbija i BiH će morati priznati Kosovo, prije ili kasnije; BiH mora izazvati reakciju međunarodne zajednice!

Ako je politika Bošnjaka ovo što su do sada pokazivali, onda je to porazno; BiH je država tri etnička feudalna posjeda; RS uništava BiH i sprečava je da postane prava država; Mjesecima tražim da predsjednik SAD-a imenuje specijalnog izaslanika za BiH;

Do januara iz SAD-a prema BiH se ništa neće dešavati, pripremite se, jer ako Biden bude izabran, to je šansa za BiH.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA