subota, 19. novembar 2022 / 25. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Jelena Guskova: “Rusi obožavaju srpski narod, zajedno ćemo graditi novi svijet vi i mi”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

U Beogradu je jučer predstavljena knjiga ruske historičarke Јelene Guskove “Spoljna politika Rusije u godinama jugoslovenske krize /1985-1995/”.
Jelena Guskova je redovni član Ruske akademije nauka, inostrani član Srpske akademije nauka i umjetnosti, te rukovodilac Centra za izučavanje savremene balkanske krize Instituta za slavistiku Ruske akademije nauka. Ona je poznata negatorka genocida protiv Bošnjaka i promotor lika i nedjela zločinca Ratka Mladića.

Ona je tokom promocije svoje knjige naglasila da je jedino pozitivno što je proizašlo iz te jugoslovenske krize da sad svaki Rus zna ko su Srbi, da zna da duguje Srbima i da Rusi obožavaju srpski narod.
– Kada pogledamo na cijelu vašu historiju, kada pogledamo kako su vas tukli, kako su vas bili, kako su vas bombardovali, kakve sankcije su vam uvodili, a nisu dobili mržnju protiv Rusije. Nisu dobili. I čim Rusiji bude loše Srbi uzmu oružje. Tek kasnije će razmisliti ko je u pravu. To smo osjetili sada. Zbog toga je zaključak – zajedno ćemo graditi novi svijet vi i mi – rekla je Guskova.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA