SAFF

Kakav predsjednik, takva i akademija!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Akademik Muhamed Filipović novi je predsjednik Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU).
Na redovnoj skupštini te institucije jednoglasno je usvojena ostavka dosadašnjeg predsjednika akademika Ferida Muhića.
Skupština je usvojila zaključak da novoizabrani predsjednik u toku naredna dva mjeseca pripremi prijedlog plana rada i razvoja Akademije kao i prijedlog obilježavanja četvrte godišnjice osnivanja BANU-a.
Skupština je danas jednoglasno izabrala akademika Ejupa Ganića za predsjednika Senata Akademije, saopćeno je iz te naučno-umjetničke institucije.

Nedavno je objavljen video snimak na kojem se vidi kako se akademik Muhamed Filipović ismijava i prepričava tračeve da je rahmetli Alija Izetbegović homoseksualac. Nije to jedina skandalozna uloga akademika Filipovića u blaćenju lika i djela našeg predsjednika. Saff je objavio dokument iz kojeg se vidi da je Filipović nagovarao Fikreta Abdića da se otisne na put stvaranja autonomije. Poznate su njegove laži o genocidu u Srebrenici, Filipović je uvijek izlazio u susret velikosrpskoj propagandi kada je trebalo širiti laži o Srebrenici. I pored svega, Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti  su akademika Muhameda Filipovića izabrali za mjesto predsjednika.   Prije nekoliko mjeseci Svjetski bošnjački kongres se javno ogradio od akademika Muhameda Filipovića. “Niko od naših članova i simpatizera ne misli kao Muhamed Filipović Povodom izjave prof. dr. Muhameda Filipovića za novinsku agenciju “Srna”, u kojoj je negirao genocidni karakter Republike Srpske: Svako ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i prof. dr. Filipović, ali sa sigurnošću možemo tvrditi da među velikim brojem naših simpatizera i članova ne bismo našli nikoga ko bi se poistovijetio sa njegovim mišljenjem”.

Šta drugo da se kaže, osim one narodne – kakav predsjendik takva i akademija!!

PRILOZI LIKU I DJELU AKADEMIKA MUHAMEDA FILIPOVIĆA

Video:Muhamed Filipović se ismijava i prepričava glasine da je Alija Izetbegović bio homoseksualac

Kako je Muhamed Filipović pripremao Fikreta Abdića da krene u stvaranje autonomije

Niko od naših članova i simpatizera ne misli kao Muhamed Filipović

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA