SAFF

Katar čestitao Dan državnosti BiH, čestitka blizu stadiona na kojem će se igrati finale Mundijala

Facebook
Twitter
WhatsApp

Katar je posljednjih dana svjetski centar nogometa, ali i brojnih drugih dešavanja zbog Svjetskog prvenstva koje se igra u ovoj državi. Ipak, nisu zaboravili ni Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Na jednoj od glavnih lokacija, u drugom po veličini gradu Lusail, nedaleko od centralnog stadiona na kojem će se igrati i finale Mundijala, na dvije zgrade projektovana je zastava BiH i Katara.

Ambasador Katara na bosanskom jeziku čestitao Dan državnosti BiH

Ambasador Države Katar u Bosni i Hercegovini, NJ. E. Sultan bin Ali Al-Khater, u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, uputio je svim građanima najiskrenije čestitke.

Izražavajući duboko poštovanje prema građanima i državi Bosni i Hercegovini, ambasador Al-Khater je čestitku uputio i na bosanskom jeziku.

– Dragi građani Bosne i Hercegovine, želim vam sretan Dan državnosti. Da vam donese prosperitet, blagostanje, prije svega mir – poručio je ambasador Al-Khater.

Država Katar i Bosna i Hercegovina će početkom 2023. godine, tačnije 22. januara, obilježiti 30. godišnjicu uspostave bilateralnih odnosa. Odnosi Katara i Bosne i Hercegovine su snažni, prijateljski i bratski, te kao takvi dvije države vežu od bh. nezavisnosti do danas. Iskrenost tih odnosa na najdirektniji način je potvrđena u toku najtežih ratnih iskušenja u Bosni i Hercegovini, ali i u vrijeme poslijeratne obnove i izgradnje.

(Saff/Klix)

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA