petak, 25. novembar 2022 / 1. džumade-l-ula 1444

SAFF

Katar čestitao Dan državnosti BiH, čestitka blizu stadiona na kojem će se igrati finale Mundijala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Katar je posljednjih dana svjetski centar nogometa, ali i brojnih drugih dešavanja zbog Svjetskog prvenstva koje se igra u ovoj državi. Ipak, nisu zaboravili ni Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Na jednoj od glavnih lokacija, u drugom po veličini gradu Lusail, nedaleko od centralnog stadiona na kojem će se igrati i finale Mundijala, na dvije zgrade projektovana je zastava BiH i Katara.

Ambasador Katara na bosanskom jeziku čestitao Dan državnosti BiH

Ambasador Države Katar u Bosni i Hercegovini, NJ. E. Sultan bin Ali Al-Khater, u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, uputio je svim građanima najiskrenije čestitke.

Izražavajući duboko poštovanje prema građanima i državi Bosni i Hercegovini, ambasador Al-Khater je čestitku uputio i na bosanskom jeziku.

– Dragi građani Bosne i Hercegovine, želim vam sretan Dan državnosti. Da vam donese prosperitet, blagostanje, prije svega mir – poručio je ambasador Al-Khater.

Država Katar i Bosna i Hercegovina će početkom 2023. godine, tačnije 22. januara, obilježiti 30. godišnjicu uspostave bilateralnih odnosa. Odnosi Katara i Bosne i Hercegovine su snažni, prijateljski i bratski, te kao takvi dvije države vežu od bh. nezavisnosti do danas. Iskrenost tih odnosa na najdirektniji način je potvrđena u toku najtežih ratnih iskušenja u Bosni i Hercegovini, ali i u vrijeme poslijeratne obnove i izgradnje.

(Saff/Klix)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA