Katolička crkva BiH o homoseksualnoj paradi: Održavanje ove manifestacije je sramota za Sarajevo

191

Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine objavila je stav Katoličke crkve u BiH o homoseksualizmu i najavljenoj paradi u Sarajevu. U nastavku prenosimo dio koji se odnosi direktno na homoseksualnu paradu.

“Homoseksualnim paradama se navodno traže „prava“ za homoseksualce te ih se izjednačava s ljudskim pravima. No, odviše je jasno kako, prema crkvenom nauku, jedno s drugim nema bitne veze.

Crkva, kako se može vidjeti, ne banalizira seksualnost nego ju u cjelokupnosti osobe promatra kao Božji dar. Zbog toga poziva čovjeka na čistoću glede spolnosti te ističe da postoje tri oblika ove krjeposti: jedna je bračna, druga udovička i treća djevičanska. „Ne hvalimo jednu od njih isključujući druge“ (usp. KKC 2349). Sve izvan toga, najšire kazano, predmet je grijeha.

Stoga, Katolička Crkva nikada neće moći poduprijeti bilo kakve zahtjeve koji u temelju imaju relativiziranje pa i amnestiranje grijeha.

Odatle ne može poduprijeti ni homoseksualnu paradu niti joj naći opravdanje.

Zaključno se može konstatirati kako je održavanje ove manifestacije u Sarajevu, sramota za ovaj grad, ali istodobno naglasiti kako bi još veća sramota bilo da u, ne daj Bože, neredima zbog iste, netko strada”.

Ostatak teksta možete pročitati ovdje KTA.