SAFF

Kavazović: Neki naši politički prvaci ne pokazuju dovoljno svijesti za očuvanje zemlje i naroda

Facebook
Twitter
WhatsApp

‘Moram sa žaljenjem konstatirati da naši politički prvaci ili, bolje rečeno, neki među njima, ne pokazuju dovoljno svijesti kada je u pitanju izgradnja jedinstvenog fronta za očuvanje zemlje i naroda pred otvorenim prijetnjama koje dolaze i spolja i iznutra’, kazao je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović tokom jučerašnjeg obraćanja na sjednici Sabora IZ-a u BiH.

– Umjesto da jačaju institucije ove zemlje što je iznimno zahtjevan i mukotrpan posao, oni pribjegavaju populizmu, koji ima za cilj stvaranje privida da se nešto radi – dodao je Kavazović.

Ocijenio je da će godina pred nama, prema mnogim pokazateljima, biti izazovna i da će se u njoj donositi teške odluke za naš narod i domovinu.

– Valja nam biti budnim i odlučnim ako se to od nas bude zahtijevalo – kazao je Kavazović, a prenosi Preporod.info.

Dodao je da su Bošnjaci posljednjih godina, a posebno posljednjih mjeseci, i kao narod i kao vjerska zajednica, izloženi bezobzirnim izljevima mržnje i primitivizma svake vrste od nekih politika i pojedinaca u našoj zemlji.

– Nisu pošteđene ni naše najveće svetinje, kao što su Kur’an, ezan, džamije i munare. Ovakav šovinizam, primitivizam i mržnja prema nama, našoj vjeri, pojedinim građanima, kao i prijateljima ove zemlje, nije zabilježena u javnom prostoru. Oni koji snuju zlo i pokazuju takvu mržnju sami će se u njoj ugušiti. Mi te pojave pratimo sa žaljenjem – istakao je Kavazović.

Dodao je da moramo ostati dostojanstveni i ne podleći izazovu da uzvraćamo istim načinom i istom mjerom.

Naše komšije i sugrađane nemojmo da poistovjećujemo s tim politikama i njihovim bahatim i neodgovornim protagonistima. Istovremeno, voljeli bismo kada bi ovakve pojave imale manje podrške, a više osuda od onih u čije ime se iznose – kazao je reis.
Poručio je da je uvjeren da će politike i ljudi koji siju mržnju i razdor među narodima i građanima ove zemlje proći i nestati u zaborav kao ružan san.

– Dok se to ne desi mi se trebamo kako bi osigurali bolju budućnost i sigurniji put za našu djecu i za našu domovinu, osloniti na sebe i puno i istrajno raditi – kazao je Kavazović.

(Preporod.info)

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA