petak, 23. decembar 2022 / 29. džumade-l-ula 1444

SAFF

Kojeg je roda Snješko Bijelić?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

U Velikoj Britaniji je pao snijeg i tim povodom je jedan Britanac napisao pismo svom prijatelju, sljedećeg sadržaja: ”U Londonu je sinoć pao snijeg, pa sam jutros napravio Snješka Bijelića. Žena koja se bori za ženska prava prošla je pored mene i rekla mi: ”Zašto nisi napravio Snješku?”

Poslušao sam je i napravio sam ženskog snješka ili Snješku. Međutim, žena je ponovo protestovala zbog velikih grudi Snješke, tvrdeći da je to zlonamjerno urađeno i da je usmjereno protiv žena.

Što se tiče dvojice komšija homoseksualaca, oni su protestovali i tražili da budu dva Snješka

ili dvije Snješke.

A moj komšija tranvestit, koji se transformisao u ženu, tražio je pak jednog Snješka sa udovima koji se mogu ukloniti i promijeniti shodno zahtjevima.

Dvojica komšija vegetarijanaca su se naljutili i rekli da je mrkva povrće i da treba da se jede, a ne da se koristi kao ukras za Snješka.

Komšije crnci optuživali su me za rasizam, jer su i Snješko i Snješka bijele boje.

Što se tiče mog komšije sa Bliskog istoka, on je insistirao da se Snješki glava pokrije hidžabom.

Došla je policija i optužila me da omalovažavam komšije i ne poštujem njihova prava.

I moja komšinica feministkinja je pred policijom zahtijevala da uklonim metlu iz ruke Snješke, jer to sugerira da je žena odgovorna isključivo za kućne poslove.

Došao je i predstavnik rodne ravnopravnosti i prijetio da će me izbaciti iz kuće.

Na kraju je došla i televizijska ekipa i pitala me kako mogu razlikovati muškog od ženskog Snješka, a kad sam rekao: ”Snježnje kugle”, optužili su me za muški šovinizam.

A kada su nakon svega pustili TV prilog, optužili su me za terorizam, netoleranciju i diskriminaciju prema ženama, za vrijeđanje homoseksualaca i za izazivanje nevolja po lošem vremenu.

Kada su saznali da imam porodicu, odlučili su da zaštite moju djecu od mene tako što će ih smjestiti u Centar za socijalnu brigu.

Ljevičarski i desničarski demonstranti, influenseri, predstavnici LGBT populacije i feministkinje, svi su izašli tražeći za mene zatvorsku kaznu.

A onda se snijeg naglo istopio…

Zaključak: Ovo je sažetak onoga što je naš svijet danas postao, a sve je to zbog onoga što svjetski moćnici nazivaju zdravom politikom modernog društva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA