Komšić nakon sastanka u BBriselu: Ovdje se ne obaziru na Dodika, Vučiću se nisu svidjele naše kritike

700
Foto: Anadolija

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić , na poziv predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela, prisustvovao je danas neformalnom sastanku i večeri lidera EU i lidera Zapadnog Balkana u Briselu.

Potvrđena je nedvosmislena podrška i posvećenost rukovodstva Evropske unije regiji Zapadnog Balkana. Najavljeno da je Evropska unija odlučna ojačati podršku političkim, privrednim i društvenim promjenama u regiji. Ponovljeno je da je cilj snažna, stabilna i ujedinjena Evropa.

Neformalnom okupljanju osim Komšića prisustvovali su još Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, Nikola Dimitrov, ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije, Hasim Thaci, predsjednik Kosova i Edi Rama, premijer Albanije.

– Nemojte vi misliti da je Milorad Dodik tako važan ovdje u Briselu da se neko obazire na njega. Gospodinu Vučiću nije bilo drago kako smo mi reagirali prema njemu zbog načina kako je on postupio prema Dodiku. Vidio sam da ga je to malo uvrijedilo i povrijedilo. Ali, šta možete, Bože moj, to je tako – izjavio je Komšić.