SAFF

Komšić: “SBB na Izbornom zakonu radi za HDZ, ali iz straha od linča “Avaza”, niko to ne smije reći” (VIDEO)

Facebook
Twitter
WhatsApp

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je sinoć za Hayat TV prijedlog HDZ-a i SBB-a da se u rad Interresorne radne grupe za izmjenu Izbornog zakona uvede etničko glasanje.

“Nije me iznenadilo da su po pitanju Izbornog zakona usaglašeni stavovi HDZ-a i SBB-a. Već duže vrijeme mi primjećujemo tu vrstu koordinacije. Druga je stvar što je niko ne smije spomenuti. Vjerovatno tu postoji neka vrsta straha od Radončićeve reakcije, naslovnice u ‘Avazu’, itd.. Ali, to je očigledno. Pa, eto, uzmimo samo ovaj mandat, postoji ta koordinacija. Pogledajte šta se u Federalnoj vladi dešava. Sve vam je jasno. Ne treba biti baš toliko bistar da bi se shvatilo kako stvari funkcionišu u tom smislu. Nije me to uopšte iznenadilo”, rekao je Komšić.

Podsjećamo, u srijedu je održan sastanak Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine, ali članovi nisu uspjeli postići saglasnost oko jednog od članova predloženog poslovnika koji se odnosi na načine glasanja u tom tijelu.

Portal Istraga.ba objavio prijedloge za član 21., a u njemu je vidna usaglašenost stavova SBB-a i HDZ-a. Naime, Munib Jusufović (SBB) i Borjana Krišto (HDZ) predložili su da se u poslovnik o radu Interresorne radna grupa za izmjene Izbornog zakona uvede etničko glasanje.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA