SAFF

Koordinacija bošnjačkih nevladinih organizacija sjeveroistočne Bosne: Rat priziva onaj ko želi podjelu i nestanak BiH

Facebook
Twitter
WhatsApp

Koordinacija bošnjačkih nevladinih organizacija sjeveroistočne Bosne pruža punu podršku reisul-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazoviću i osuđuje sve napade na vjerskog lidera bosanskih muslimana.

“Zaista, zdrav razum ne može pojmiti da neko kritikuje i napada reisul-ulemu Husein-ef. Kavazovića samo zato što je kazao da su Bošnjaci spremni braniti svoju državu i da takvu izjavu smatra ratnohuškačkom.

Ne čude nas napadi iz redova SNSD-a i HDZ-a, koji, javno ili prikriveno, rade na destabiliziraju prilika u Bosni i Hercegovini, ali nas čude napadi i kritike pojedinih tzv. intelektualaca iz redova bošnjačkog naroda, koji su, srećom, u manjini, a i kritike iz redova međunarodne zajednice.

Gospodo, zar nije i građanska, i ustavna, i ljudska obaveza da se brani svoja država?

Naravo da jeste. I šta je onda sporno u tome što je rekao reisul-ulema Husein-ef. Kavazović?

Kakogod, i mi, članovi bošnjačkih nevladinih organizacija, poručujemo da smo, zajedno sa svim Bosancima i Hercegovcima, patriotima, bez obzira na njihovu etničku ili vjersku opredijeljenost, za Bosnu i Hercegovinu, multinacionalnu,multikulturalnu, multireligijsku državu Bosnu i Hercegovinu, čiji ćemo svaki pedalj budno čuvati. Ideologija nacionalnog mesijanstva je strana Bosancima i Hecegovcima koji ljubomorno čuvaju svoju domovinu, a tuđe poštuju… Tako je bilo, i tako će biti.

Rat priziva onaj ko želi podjelu i nestanak Bosne i Hercegovine, a ne reisul-ulema Husein-ef. Kavazović.

Bosna i Hercegovina je država svih građana koji je prihvataju kao svoju državu i takva će uvijek biti, bez obzira na one koji je ne vole i ne žele joj dobro. Napominjemo, reisul-ulema dr. Husein-ef. Kavazovic je u vremenu kada je genocid vršen nad Bošnjacima u ”međunarodno zastićenoj zoni Srebrenica”, rekao da srpsko stanovnistvo u Tuzli, zajedno sa Bošnjacima i Hrvatima, dijeli iste životne nevolje, te da im se ne smije nanijeti nikakvo zlo, niti im se mogu pripisati djela ratnih zločinaca. Napominjemo i da je u Tuzli, u to vrijeme, živjelo desetine hiljada Podrinjaca, kojima su namiliji zvjerski ubijeni na početku agresije na Bosnu i Hercegovinu, te, da, uprkos tome, u Tuzli nije bilo nikakvih incidenata”, navodi se.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA