SAFF

Kosovo: Zapaljen centar za registraciju vozila u Z. Potoku, a u Zvečanu na isti bačene eksplozivne naprave

Facebook
Twitter
WhatsApp

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja potvrdio je da je sinoć u Zubinom Potoku izvršeno krivično delo sa terorističkim elementima.

Kako je Svećlja naveo, nepoznata lica su zapalila Centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi opštine u Zubinom Potoku.

„Kosovska policija je odmah izašla na lice mjesta i uskoro ćemo imati više informacija“, poručio je Svećlja.

Svećlja ujedno dodaje da se dogodio napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu, a sa, kako se sumnja, eksplozivnom napravom.

„Ova krivična djela najbolje pokazuju šta bi se dogodilo na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak da nisu prisutne Specijalne jedinice za obezbjeđivanje reda i sigurnosti“, istakao je kosovski ministar.

Poručio je da je ministarstvo unutrašnjih poslova, sa svojim agencijama, posvećeno poretku, bezbjednosti i vladavini zakona i da je garant „suverenih odluka Vlade Kosova“.

„Uprkos ovakvim radnjama, nastavićemo sa punom posvešćenošću u sprovođenju odluke na cijeloj teritoriji Kosova“, kazao je Svećlja.

On je pozvao sve građane na Severu Kosova da poštuju zakone, ali i da ne dozvole da njima „manipulišu oni koji žive kroz politiku i imaju materijalnu korist samo zahvaljujući tenzijama“.

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da su napadi na centre za registraciju vozila u Zubinom Potoku i Zvečanu napadi koje je potaknula Srbija.

„Preliminarne istrage pokazuju da paljenje zgrade Centra za registraciju vozila u Zubinom Potoku nije bilo slučajno nego namjerno. Također, n u zgradi istog registracijskog centra za vozila u Zvečanu bačene su dvije ručne bombe, ali na svu sreću nisu eksplodirale. Kriminalni pojedinci ili skupine napadaju našu državu i remete mir. Srbija ih jasno ohrabruje i podržava. ‘Nažalost, pred očima međunarodne zajednice, Srbija koristi građane Kosova za izazivanje ozbiljnog međunarodnog sukoba’, napisao je premijer Kurti na svom Facebook profilu.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA