petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Kosovo: Zapaljen centar za registraciju vozila u Z. Potoku, a u Zvečanu na isti bačene eksplozivne naprave

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja potvrdio je da je sinoć u Zubinom Potoku izvršeno krivično delo sa terorističkim elementima.

Kako je Svećlja naveo, nepoznata lica su zapalila Centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi opštine u Zubinom Potoku.

„Kosovska policija je odmah izašla na lice mjesta i uskoro ćemo imati više informacija“, poručio je Svećlja.

Svećlja ujedno dodaje da se dogodio napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu, a sa, kako se sumnja, eksplozivnom napravom.

„Ova krivična djela najbolje pokazuju šta bi se dogodilo na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak da nisu prisutne Specijalne jedinice za obezbjeđivanje reda i sigurnosti“, istakao je kosovski ministar.

Poručio je da je ministarstvo unutrašnjih poslova, sa svojim agencijama, posvećeno poretku, bezbjednosti i vladavini zakona i da je garant „suverenih odluka Vlade Kosova“.

„Uprkos ovakvim radnjama, nastavićemo sa punom posvešćenošću u sprovođenju odluke na cijeloj teritoriji Kosova“, kazao je Svećlja.

On je pozvao sve građane na Severu Kosova da poštuju zakone, ali i da ne dozvole da njima „manipulišu oni koji žive kroz politiku i imaju materijalnu korist samo zahvaljujući tenzijama“.

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da su napadi na centre za registraciju vozila u Zubinom Potoku i Zvečanu napadi koje je potaknula Srbija.

„Preliminarne istrage pokazuju da paljenje zgrade Centra za registraciju vozila u Zubinom Potoku nije bilo slučajno nego namjerno. Također, n u zgradi istog registracijskog centra za vozila u Zvečanu bačene su dvije ručne bombe, ali na svu sreću nisu eksplodirale. Kriminalni pojedinci ili skupine napadaju našu državu i remete mir. Srbija ih jasno ohrabruje i podržava. ‘Nažalost, pred očima međunarodne zajednice, Srbija koristi građane Kosova za izazivanje ozbiljnog međunarodnog sukoba’, napisao je premijer Kurti na svom Facebook profilu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA