SAFF

Kosovska policija otkrila bazu naoružanja srpskih kriminalnih grupa u Zvečanu

Facebook
Twitter
WhatsApp

Kosovska policija danas je u jednoj kući u Zvečanu, na sjeveru Kosova, otkrila veliki količinu oružja, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla.

Svecla je naveo da je Kosovska policija, zajedno sa obavještajnim institucijama, nakon identifikacije, izvršila upad u bazu naoružanja na sjeveru Kosova, u Zvečanu.

“Ova kuća je korištena za prikupljanje i distribuciju oružja za srpske kriminalne grupe. Do sada je otkrivena velika količina oružja, uključujući automatsko oružje, patrone, ručne bombe i eksploziv”, napisao je Svecla na Facebooku.

Kosovski ministar je istakao da već dvije decenije sever Kosova živi ilegalno, u nenormalnom poretku, gdje su se sklonile zločinačke organizacije i kriminalci koje finansira Beograd.

“Krijumčarenje, ilegalan ulazak robe i oružja na Kosovo, stvorio je uznemirujuću situaciju za naše građane na sjeveru, koji su suočeni sa moći kriminalaca živjeli pod stalnim ucjenama i pritiscima. Mi smo kao Vlada u posljednje dvije godine otkrili i blokirali ilegalne rute šverca”, naveo je Svecla.

Poručio je da se sjever “korak po korak kreće ka normalnosti”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA