Ljudi koji bježe od svoje sjene

495

HUTBA O PREDSTOJEĆEM POPISU STANOVNIŠTVA

Ova kampanja nam je također konačno otkrila i jasno pokazala zašto se bošnjački ateisti, nakon što nam je vraćeno naše povijesno nacionalno ime, nisu unutar bošnjaštva osjećali kao kod kuće, iako se to očekivalo i to je njima najviše išlo na ruku, jer se više nisu morali blamirati i pisati kao muslimani sa velikim “M”. Afirmacijom bošnjaštva jednostavno je napravljena jasna distinkcija i razlika između nacionalnog i vjerskog, ali oni to nisu tako shvatili i doživjeli, iz prostog razloga što je, pored ostaloga i vjerska, islamska komponenta sastavna odrednica našeg nacionalnog bića i identiteta.

Hatib: Abdusamed Nasuf Bušatlić

“Kome Allah ne podari svjetlo upute, mnoštvo opće kulture i naobrazbe neće mu povećati ništa osim zablude.” (Ibn Tejmijja)

“Nigdje nisam sreo tako dirljivo dobrodušne, naivne i predane ljude beskrajno samopožrtvovane, spremne na svaku ličnu i kolektivnu žrtvu, i nigdje takve pojedince i skupine apsolutno uskogrude, beskrajno samožive, potkupljive, politički ljigave i, nadasve, opsjednute omalovažavanjem svega vlastitoga, vlastitoga imena, vjere, običaja, prošlosti. Ne nalazim tome nikakva opravdanja.” (Alija Isaković o Bošnjacima)

Antinarodna i antidržavna kampanja bošnjačkih ateista

Od momenta kada je krenula sudbinski bitna kampanja podizanja svijesti kod Bošnjaka u vezi predstojećeg popisa stanovništva, istovremeno je pokrenuta i kontra-kampanja, koju vode određeni krugovi bošnjačkih ateista i njihovi istomišljenici i saradnici iz srpskog i hrvatskog naroda, a koja ima za cilj posvemašnje zbunjivanje i obezglavljivanje Bošnjaka, kako bi se što više njih, na predstojećem popisu, u nacionalnom smislu izjasnilo kao Bosanci i Hercegovci, a ne kao Bošnjaci.

Naravno, kada je u pitanju spomenuta skupina to nije nikakva novost, jer, proteklih godina, od zaustavljanja oružane agresije na Bosnu i Hercegovinu, pa do danas,  svjedoci smo brojnih, bjesomučnih i krajnje agresivnih kampanja koje su neke skupine bošnjačkih ateista vodile i vode protiv većinskog dijela vlastitog naroda koji se, u vjerskom smislu, izjašnjavaju kao muslimani. Ostat će upamćeni njihovi podli napadi na islamsku vjeronauku u školama i vrtićima, zatim huškačko djelovanje i pokretanje peticija protiv potpuno legalne izgradnje džamija, konstantni napadi na insititucije Islamske zajednice, posebno na instituciju Reisu-l-uleme i vrijeđanje muslimanskih vjerskih vođa, te sataniziranje Bošnjaka muslimana kroz izmišljanje islamskog terorizma i sl.

Ovih dana se putem elektronskih i printanih medija vode žučne debate za i protiv bošnjaštva, odnosno bosanstva, i objavljuju se brojni komentari u kojima sljedbenici i zagovornici ateizma i bosanstva, otvoreno govore zašto su protiv bošnjačke nacije. Naime, u svim tim komentarima, bošnjački ateisti poručuju kako oni sebi ne mogu dozvoliti da se izjasne kao Bošnjaci samo iz jednog jedinog razloga, jer se bošnjaštvo povezuje sa islamom, a tamo gdje je islam ili gdje se barem naslućuje, e tu ne mogu biti bošnjački ateisti.

Tako dolazimo do, čini se, ključnog razloga i motiva zbog kojeg oni vode kampanju za afirmaciju nove, zašto ne kazati frankeštajn-nacije, nacije Bosanaca i Hercegovaca, i zbunjivanja i nagovaranja Bošnjaka da se na predstojećem popisu stanovništva ne izjašnjavaju kao Bošnjaci. Dakle, glavni razlog i motiv te kampanje jeste borba protiv islama i odricanje od bošnjačke nacije koja je po njima poistovjećena sa islamom, kao što su na drugoj strani, kako oni vele, srpstvo i hrvatstvo poistovjećeni…

Preuzmite BESPLATNO najnoviji broj SAFF-a (broj 329) ovdje

PODIJELI
Prethodni članakBroj 329
Sljedeći članakPriča o jednom američkom pokolju