Maja Trogrlić, kandidat Naše stranke za Parlament FBiH: Nadam se da će se ukinuti vjeronauka u školama

4058

Zeničanka Maja Trogrlić,kandidat Naše stranke za Parlament FBiH na proteklim izborima, reagirala je veoma zanimljivo na mogućnost da njena stranka bude dio vlasti. Maja je izrazila očekivanja da će Naša stranka i druge koalicine stranke nakon dolask ana vlast odmah ukinuti vjeronauku u školama.

“Eh nadam se da će kod nas u ZDK ukinuti vjeronauku u školama, poboljšati uslove u obdaništima i uopšte poboljšati cjelokupno obrazovanje. Nadam se da je prošlo vrijeme neukih koji guraju vjeronauku u prvi plan. Vjeronauci nije mjesto u školi nego u vjerskim institucijama”, poručila je Maja Trogrlić preko svog Facebook profila.

Maja je dokaz kakve ambicije imaju na umu Naša stranka i njeni koalicioni partneri koji ovih dana sanjanu da vladaju Federacijom BiH u narednih četiri godine.

Očigledno je da ovo nije puki Facebook status već formalna politika Naše stranke, a što potvrđuje niz izjava predsjednika ove političke opcije Peđe Kojevića. On je više puta isticao da je “reforma” obrazovanja njihov prvorazredni politički cilj i nakana.