Masonski milioner Vučiću čuva leđa

4918

Izvor: teleprompter.rs

Sigurno ste ga prepoznali. Riječ je o Goranu Kneževiću. Dugo ga nismo viđali u javnosti, pa je naprednjačku konferenciju za štampu iskoristio za svoje premijerno prikazivanje u 2015. godini.
Govoreći o poštenju, uređenju države, poštovanju zakona, tajkunima i investicijama, Vučić je odlučio da bi baš Goran Knežević najljepše krasio njegovu pozadinu. Toliko o poštenju i napretku. Direktan šamar svim građanima koji su mu povjerovali.
Međutim, zašto smo Kneževića označili kao masonskog milionera? Evo ga objašnjanje.

Zašto mason?

Krajem 2008. godine, u javnost je dospjela fotografija tadašnjeg gradonačelnika Zrenjenina kako prolazi kroz čin inicijacije, primanja u red masona, i to u 9. ložu pod nazivom “Vojvodina”, čije je sjedište upravo u Zrenjaninu.

a1Msk5W

Fotografije je nastala 2003. godine. Knežević je u emisiji “Priča se…” na SNS-ovskoj televiziji “Sky +” izbjegao da odgovori na direktno pitanje gledateljke da li je član masona ili ne.
Jeste li primetili ko vodi emisiju? Vladimir Đukanović, narodni poslanik SNS-a.

No, za one koji nisu znali, Goran Knežević je mason. Pored masonske članske karte, Knežević je bio član glavnog odbora DS-a, a sada SNS-a. Proveo je 400 dana u zatvoru zbog malverzacija sa građevinskim zemljištem. Nakom što je 2009. godine pušten iz zatvora, učlanio se u SNS.

Bio je ministar za vrijeme afere “aflatoksin”. Rekonstrukcijom Dačićevog kabineta izbačen je iz vlade. Nikada nije odgovarao za nemar u aferi “aflatoksin”.

Zašto milioner?

Goran Knežević je jedan od najplaćenijih naprednjaka. Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Goran Knežević mjesečno zarađuje 1.079.920 dinara kao predstavnik države Srbije u odboru direktora “NIS-a”.

Inače, Kneževićeva plata je trebalo da osvane na naslovnoj strani lista “Alo!”, ali je prije distribucije misteriozno uništen cijeli tiraž i odštampan novi bez priče o Kneževićevoj plati.