četvrtak, 17. novembar 2022 / 23. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Mašović: Udarajte koliko želite, u ovoj glavi ima dovoljno pameti da se sam branim

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Amor Mašović, čovjek koji je život posvetio traganju za nestalima, koji je svjedočio strahotama gotovo svih masovnih grobnica nastalih tokom genocida i drugih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini posljednjih dana često je meta napada političkih oponenata, ovaj put predvođenih liderom Naroda i pravde Elmedinom Konakovićem.
Mašovića i prof. dr. Sebiju Izetbegović napadaju zbog jedne od izjava na predizbornom skupu.

– Ako oni koji su otpali od nas pobijede, odvest će nas to u Tomašice, logore, stratišta i masovne grobnice – rekla je Izetbegović pozivajući se na Mašovića.

Ovakva izjava zasmetala je političkim oponentima koji su se pronašli u ovoj izjavi, a o svemu se oglasio i Amor Mašović.

– Izvolite, udarajte koliko god želite. U ovim prsima ima dovoljno snage, u ovoj glavi ima dovoljno pameti da se sam branim. Ne treba mi ni SDA niti bilo čija pomoć. Ja sam trebao biti optužen, a ne stranka i profesorica Sebija Izetbegović. Ističem i prigovor aktivne legitimacije jer držim da oni koji su se oglašavali u medijima aposlutno nemaju moralno pravo da budu tužitelji protiv. Nemaju pravo da iznose optužbe na moj račun – poručio je Mašović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA