Medojević biračima prosrpskog DF-a: Zatečen sam, dogovoreno je nama iza leđa

605

Samo par sati nakon što su lideri koalicija „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić, „Mir je naša nacija“ Aleksa Bečić i „Crno na bijelo“ Dritan Abazović potpisali sporazum, kojim se, između ostalog, obavezuju da neće biti promjene vanjske politike, neće biti povlačenje priznanja Kosova, niti mijenjanja nacionalnih simbola, povela se žučna rasprava na društvenoj mreži Facebooku u kojoj biračko tijelo prosrpskog Demokratskog fronta kaže da se osjećaju prevarenim.

U centru prepiske putem Facebooka, našao se jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević koji svojim biračima kaže da on nikakve veze nema sa sporazumom, “niti ga je ko pitao niti konsultovao” oko toga.

Naime, pojedini građani u komentarima javno kažu da su na izborima 30. avgusta zaokružili broj 9 (“Za budućnost Crne Gore) i da se sada osjećaju prevarenim, na šta im Medojević odgovara da je i on sam zatečen, kao i da je sporazum “neko dogovorio nama iz leđa”.

Pored toga, u jednom trenutku Medojević potpisanike ovog sporazuma naziva i masonima.

“Ja sam svoj stav javno iznio. Masoni iz Vijesti formiraju Vladu. Bez mene”, dodaje lider DF-a.

Na ovaj komentar Medojevića, uslijedio je i odgovor jednog korisnika koji kaže – “masoni neka izađu na izbore, a ne ovako da manipulišu izbornom voljom”.

“Na kraju ćete morati da ih pustite da eksperti i masoni dokusure ovo što je ostalo od Crne Gore. U ime multi svega i svačega…”

Takođe, građani su se pitali i zašto se zaobilazi DF i da sada “ispada da su najslabiji, a većina CG je glasala DF”.

“Po ovom sporazumu, a kako čujem ni po personalnom sastavu buduće vlade, mi birači, članovi i simpatizeri 9 – ne postojimo. Ovi iz DPS-a su nas barem doživljavali kao neprijatelje i tako nas tretirali. Ovi “eksperti” nas i vas, naše predstavnike za koje smo glasali jednostavno ignorišu”, jedan je u moru komentara nezadovoljnih birača.

Iako smo danas od predstavnika ove tri koalicije mogli čuti da za sada “sve ide dobro”, očigledno sa tim ne bi bile saglasne pristalice DF-a što se vidi iz priloženog.

Jasno je da su ideološki ove tri koalicije potpuno suprotne i postavlja se pitanje kako će se sve ovo na kraju razmrsiti i kako će, ako i uspiju, sastaviti Vladu.

Šta nas čeka i kako će se izaći na kraj sa “pobjedničkim mukama” ostaje da vidimo.

(Satandard.me)